Featured Image for This brilliant artist is somehow creating spectacular art with teacups and flowers
Art

This brilliant artist is somehow creating spectacular art with teacups and flowers

There’s something about floral art that can instantly brighten up your day. Remember this small town in Poland that had flowers painted on every surface possible? Now meet a Russian photographer who’s proving blooms can be just as beautiful indoors.

If you could have tea with anyone in the world, who would it be? The Queen of England? Yeah, okay, that’d be pretty sweet.

But tea time with Marina Malinovaya is a spectacle of its own, as she turns her tabletop into the stuff of dreams in her photo series “Floral Tea Story.”

А помнится, во времена моего детства подвал у нас ломился от всякого рода заготовок и свежих овощей. И ведь всё съедалось! Сейчас в таких масштабах уже никто не производит. Разве что я свои цветочки сушу не в единичном экземпляре: всё будет "съедено"😉👌🏻 Любите домашние заготовки? Делаете?

A post shared by Flowers. Garden. Home (@marinamalinovaya) on

Give us a tea cup and some flowers and we’d probably collect the petals inside. But not Marina.

Her imagination runs wild with these everyday objects, creating visuals worthy of a Disney film.

Путь от офисного работника к фрилансеру – он такой: неожиданный, непроизвольный. У меня просто (моё любимое слово-паразит "просто") так случилось. Хотела занять себя чем-то приятным в свободное от рабочего офисного время. Так появились первые украшения 4.5 года назад (😱), потом группа в контакте (ссыль в профиле), потом инстаграм. А потом хобби переросло в любимую работу. И за это спасибо — вам ❤️ Надеюсь на длительное сотрудничество)) Доброго вечера с сухими васильками из моего сада и #floralteastory ☕️👌🏻 • #instaflowers #cameramama #такяснимаю #любимоедело #thatsdarling #инстаграмнедели #instagramrussia #stilllife #botanical #floralartist #foraging #floralfix #floralinspiration #floweroftheday #justbefloral #minimalist #flowerstagram #driedflowers #flowerart #fromthegarden #naturelovers #моицветы #васильки #teatime #botany #botanicals

A post shared by Flowers. Garden. Home (@marinamalinovaya) on

She makes her floral arrangements literally look like they’re coming to life, as they appear almost like liquid in her shots.

Свежевысушенные виолы из моего сада 🌸 #floralteastory Как подумаю, что последний месяц лета – грустно становится… . . . #simplenaturefind #tablesituacion #ohmytable #instaflowers #cameramama #vsconature #такяснимаю #любимоедело #thatsdarling #madetocreate #stilllife #botanical #floralartist #naturejournal #foraging #flowerstagram #fromthegarden #naturelovers #inthegarden #gardensofinstagram #flatlays #flatlaystyle #виолы #viola

A post shared by Flowers. Garden. Home (@marinamalinovaya) on

Throw in a couple of twigs and leaves, and they look even more mesmerizing.

Из клеверочка вот #floralteastory нарисовалась 🌿☕️ . Как-то ещё задолго до беременности заезжали мы в гости к знакомым. В глаза мне бросилась записка на холодильнике хозяйки, где было расписано по дням: мыть полы, протереть пыль и т.п. Я тогда немного ухмыльнулась, спросила, зачем так.. На тот момент мне все это так просто казалось, тогда у меня были и понедельники и субботы: когда суббота – это выходной, а не просто день. А девочка тогда в декрете была 😉 И знаете, я ее сейчас так понимаю) А ведь как часто с нами такое бывает, не замечали? "Ой, да я – да ни за что так делать не буду (и прочие подобные ситуации)". А проходит время – и бац, вы в этой же упряжке. Пошла список писать… Всем доброго!

A post shared by Flowers. Garden. Home (@marinamalinovaya) on

How’s that for afternoon tea?

#floralteastory с домашними печеньками и дубовыми листочками 🍂

A post shared by Flowers. Garden. Home (@marinamalinovaya) on

For more of Marina’s creations, follow her on Instagram.

И #floralteastory и развивашка для ребёнка: сиди себе отрывай невкусные (пробовали-знаем) бусинки, да складывай в стаканчик. Ну и раскидать по дому – тоже весело) #рябина

A post shared by Flowers. Garden. Home (@marinamalinovaya) on

Via Veranda

About the author

Filipino writer who calls the road home, eager to tell the stories of the world—from sea to summit, small towns to big cities, cultures old and new. Enjoys drinking IPAs while watching his favorite sports teams lose. Minimalist.

FAEM (Found At E Minor) is a reader-generated video initiative from Lost At E Minor. From cool tech ideas, to inspiring art, music, travel and more. If you have a video (like this, for instance) you think we should feature, then tell us about it!

Leave a comment