by Inigo del Castillo in New Design on Tuesday 21 January 2014

A thousand copies of The Paris Review cover the ceiling of skincare brand Aesop’s new store in Chelsea, New York. Inspired by the literary journal’s New York Headquarters a few blocks away, the Aesop Chelsea store has its walls lined up with black and white photos and letters of The Paris Review’s history.

Above, the ceiling provides a great contrast to the monochrome walls by providing plenty of colour and life to the room. Other features of the store include: a cast-iron sink with tube lights, five free standing black lacquered shelves with Aesop products, a small wooden table with more issues of the magazine, and a 1950s style wooden cabinet at the back that serves as a counter.

No two Aesop stores are the same and founder Dennis Paphitis tells Dezeen about the inspiration for the Chelsea store, “I first discovered The Paris Review in a vintage Melbourne bookstore many years ago. I have since that time tried diligently to read every issue in a sober state.”

Via Dezeen