by Inigo del Castillo in Architecture on Friday 22 November 2013

Architect Thomas Heatherwick has come up with a design that will hopefully “pollinate” socialization among teachers and students. Ok, that sounded wrong. Let’s do this again. The new Learning Hub for Singapore’s Nanyang Technological University (NTUC) wants to deviate from the typical classroom design, such as square walls with fluorescent lighting, uninspiring interiors, isolated spaces, etc. They wanted a very organic and natural flow to their learning spaces in order to promote interaction between the students and teachers.

So they designed their future building to be eight interconnected, cylindrical towers that will have 55 curved classrooms, indoor gardens, and porous style entrances that will allow anyone to enter from any direction. Also, if you haven’t noticed by now, it looks very much like a beehive, the perfect inspiration for socialization of community members. It is set to open as early as 2014.

Via Inabitat