by Cormack O'Connor in Architecture on Thursday 16 May 2013

Looking at the front of this Victorian terrace, many people would pass it by without a second thought. Being part of a conservation streetscape, not much could really be done to the facade. This, however, is completely untrue for the inside of the home, which has been dubbed Skylight House. Designed by firm Chenchow Little, the interior is minimalistic and uses concrete, glass and wood to effect.

The floor plan has been flipped around, moving the central living area to the top floor to allow for light and amazing views through the multitude of windows and skylights. Possibly my favourite part, though, is the mature banksia tree which stands in a central courtyard, tying nature to the house in a beautiful way. [Follow me on Twitter @cormy96 and Instagram @cormy096]